Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, în vizită la Islaz pentru monitorizarea situației Dunării

Astăzi, într-o vizită de lucru la Islaz, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a inspectat situația Dunării în zona unde Oltul se varsă în fluviu, într-un efort susținut de a evalua riscurile de inundații în regiune. Însoțit de specialiști de la Apele Române și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență, ministrul supraveghează personal la această oră zona vulnerabilă, accentuând importanța monitorizării continue a debitului Dunării în condiții de risc.

Elicopterul cu care Mircea Fechet a survolat cursul Dunării, de la intrarea fluviului în țară până spre vărsare, a făcut o escală la Islaz, aterizând în zona podului de peste Olt. Aici, ministrul a fost preluat de o delegație locală, din care au făcut parte mai multe persoane din cadrul instituțiilor județene și locale, inclusiv prefectul județului, Valentina Veronica Mitran Piticu. Delegația a continuat deplasarea pe cale rutieră spre punctul unde Oltul se întâlnește cu Dunărea, pentru a evalua condițiile din zonă.

Vizita oficialului este parte a unui plan național mai larg, ce include verificarea constantă a digurilor de-a lungul fluviului. După ce a inspectat zona de la Porțile de Fier, Fechet a discutat cu specialiștii din domeniu despre capacitatea digurilor de a susține debitul în creștere al Dunării și despre măsurile care urmează să fie luate pentru a preveni eventualele catastrofe.

În contextul în care autoritățile estimează că viitura va afecta România la sfârșitul acestei săptămâni, ministrul a subliniat necesitatea unei reacții proactive. „Este esențial să acționăm din timp pentru a proteja locuitorii și infrastructura regiunii. Echipele ANAR au pregătit deja mii de saci de nisip pentru a interveni rapid în caz de necesitate”, a declarat acesta.

Comuna Islaz nu este inclusă pe lista zonelor cu risc crescut

În urma vizitei de astăzi a delegației respective, am contactat prefectul județului, Valentina Veronica Mitran Piticu care a declarat că “Islazul, un punct strategic de confluență între Olt și Dunăre, nu este deocamdată inclus pe lista zonelor cu risc crescut, dar zona este permanent monitorizată de autoritățile locale și județene. La momentul acesta debitul Dunării este de 6200 mc/s. Nu este motiv de panică pentru zona noastră. Problemele pot începe de la un debit de peste 13000 mc/s. Cu toate astea, monitorizăm în permanență situația.”


Descoperă mai multe la Islăzeanul

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*